Ravintola Kummisetä

Tulossa huikea pikkujoulukausi – Kummisetä on tuonut Kuopioon piristysruiskeen, jota harva osasi odottaa

Ulos mielialataantumasta – Haluatko luoda pysyviä muistoja, sytyttää kipinän uusiin ideoihin ja rakentaa kestäviä suhteita? Ravintola kummisedän myyntipäällikkö Henrik Snellman paljastaa, miksi yritystapahtumien järjestäminen on sijoitus, joka kannattaa!

Kun kesäloma on enää kaukainen muisto ja pyhäinpäivän äärelläkin on vakavoiduttu, suomalaisen ajanviettokulttuurin kirkkaanpunainen helmi, pikkujoulukausi, saapuu pimeyden halki kuin tähdenkirkas valojuova.

Konkurssin partaalla keikkunut, Pro Restaurants -yhtiön pelastama kuopiolainen ravintolalegenda Kummisetä valmistautuu jo täydellä tohinalla juhlakauteen, josta ennusmerkit lupaavat todella hyvää. Jo syyskaudella Kummisedän lauantait ovat olleet pääsääntöisesti täyteen buukattuja.

30 vuotta ravintola-alalla toiminut Pro Restaurantsin myyntipäällikkö Henrik Snellman on mittavan uransa aikana todistanut suomalaisen ravintolakulttuurin nousut ja laskut. Hän jos kuka tietää, miten kunnon pikkujoulut järjestetään.

– Meidän yrityksen olemassaolon tarkoitus on se, että halutaan pitää hauskaa tiskin molemmilla puolilla. Meillä tarjotaan parhaita asiakaselämyksiä irrottelemalla itsekin ja antamalla pakollisen asemesta parhaansa.

Pitkän ja monipuolisen kokemuksensa ansiosta Snellman onkii tottunein ottein asiakkaistaan toivelistan, jolla toimiva juhlapaketti toteutetaan.

– Monestihan myyntimies lupaa ensin, ja alkaa sitten miettimään, mitä tuli luvattua, Henrik nauraa.

– Itse ainakin pyrin kuitenkin siihen, että asiakkaalle ei anneta tyhjiä lupauksia.

Myyntipäällikkö Henrik Snellman toteuttaa tapahtumia 30 vuoden ravintola-alan kokemuksella.

Monesti pikkujoulujen järjestäminen jää esimerkiksi yrityksen virkistystoimikunnan puheenjohtajan päänvaivaksi – täysin turhaan. Henrikin kanssa voi sopia vaikkapa Teams-tapaamisen, jossa suunnitellaan yhdessä mille tahansa yhteisölle sopiva kokonaisuus.

– Asiakas tarvitsee vain budjetin ja me yhdessä hänen kanssaan keskustellen etsitään ihan varmasti siihen sopiva kokonaisuus – ruokaa, juomaa, esiintyjiä tai muuta aktiviteettia.

Kummisedän pikkujouluillalliset koostuvat 3–5 ruokalajiin pöytiin tarjoilluista menuista aina isompien ryhmien noutopöytiin taatulla klassikoihin kumartavilla mutta rohkeasti uudistuvalla Kummisedän laadulla.

”Suosituin viikonpäivä pikkujouluille ei enää ole lauantai, vaan perjantai tai arki-illat.

Kuopion keskustaan vai Tahkolle?

Kuopion keskustan ravintola Kummisedässä juhliminen onnistuu niin tunnelmallisessa ruokasalissa, aitassa kuin ravintolan vintilläkin.

– Esimerkiksi aittaamme mahtuu noin 40 henkilöä ja esiintyjä, Tahkon ravintoloissamme tiloja on isommillekin porukoille, aina 1500 henkeä vetävään Itä-Suomen suurimpaan tapahtumataloon, Piazzaan, asti.

Viikonloppuisin Kummisedässä viihdyttää oma houseband jazz-vivahteisilla iskelmäklassikoilla, mutta asiakkaan budjetin mukaan esiintyjiä saadaan kyllä järjestymään arki-illoillekin. Pitkään alalla toimineena Henrikillä on hallussaan liuta hyviä kontakteja, joiden avulla unohtumaton ilta toteutuu.

Viime vuosina monet yritykset ovat alkaneet suosia myös osallistavampaa ohjelmaa, kuten viini-, tai viskitastingejä, cocktail-kouluja tai muita workshop-tyylisiä ohjelmia. Kestosuosikki on tietysti yksityinen karaoketilaisuus.

– Tahkolla meillä on enemmän ravintoloiden ulkopuoleisia mahdollisuuksia, kuten Pehkubaarin vierestä lähtevä Suomen pisin vaijeriliuku. On myös esimerkiksi husky-ajelua ja tietysti hiihtoa ja laskettelua, Henrik luettelee.

Kummisedässä valmistuvat rautaisella ammattitaidolla niin laadukkaat cocktailit kuin alkoholittomat mocktailitkin.

Tahkolla ravintola Piazza tarjoaa esiintyjäkattauksen Suomen eturivin artisteista tai puitteet huippukokouksille.

Piazza on myös varattavissa yksityiskäyttöön, kokonaan tai osittain. Myös Pehkubaarin elämysillat fonduen parissa ovat kestohitti ja mielenjäävä kokonaisuus läpi talvikauden.

Pro Restaurants Oy:n toimitusjohtaja Ville Puustinen kertoo, että kuluvan syksyn aikana Tahkolla on pidetty jo useamman sadan hengen tilaisuuksia, mikä kertoo selvää kieltä ihmisten tarpeesta kohdata ja kokoontua vallalla olevista talouden tai elämän epävarmuudesta huolimatta, ikään kuin tehdä tässä ajassa niitä asioita, joita muut eivät tee ja iloita mielialataantumaa vastaan.

Rymyämisen sijaan laadukasta yhdessäoloa

Suomalainen pikkujoulukulttuuri oli Henrikin mukaan kenties kosteampaa vielä vuosituhannen taitteen jälkimainingeilla. Silloin tapahtui enemmän ylilyöntejäkin, kun moni pääsi ainoana kertana vuodessa ottamaan kaksin käsin firman piikkiin.

Henrik arvelee, että juhlakulttuuri on siistiytynyt monestakin eri syystä.

– Kun on kaikki sosiaalisen median palvelutkin, ei ehkä haluta päätyä noloiksi viraalihiteiksi. Alkoholinkäyttö on muuttunut, otetaan vähemmän, mutta laadukkaampia juomia, kuten erikoisoluita tai drinkkejä.

Yhä useampi kieltäytyy alkoholista kokonaan, mikä sekin on huomioitu ravintoloissamme kattavalla valikoimalla alkoholittomia juomia sekä mocktaileja.

Myyntipäällikön mukaan perinne, jossa firma avaa piikin työntekijöilleen koko illan ajaksi, on harvinaistunut.

– Esimerkiksi ruoka ja ohjelma menevät nykyään usein firman piikkiin, mutta jokainen vastaa juomistaan itse.

Harvinaisempaa on tänä päivänä sekin, että bileet venähtävät seuraavan päivän puolelle. Tästä kertoo sekin, että suosituin viikonpäivä pikkujouluille ei enää ole lauantai, vaan perjantai tai arki-illat.

– Ihmiset arvostavat vapaa-aikaansa ehkä aiempaa enemmän ja arki elämän kiireet osaltaan nostavat kynnystä osallistua työnantajan järjestämiin tilaisuuksiin vapaa-ajalla, Henrik arvelee.

Myös arki-illat ovat nostaneet suosiotaan pikkujoulunvieton ajankohtina, eikä ihme. Arkena tapahtuvat illanvietot piristävät työviikkoa mukavasti, ja esimerkiksi ravintola Kummisedästä on keskeisen sijainnin vuoksi helppo siirtyä vaikkapa teatteriin tai musiikkikeskukselle jatkamaan iltaa, jos pikkujouluja ei vietä pitkän kaavan mukaan. Henrik kertoo pohtineensa tätä ajatusta pidemmällekin.

Ravintola Kummisetä pitää kiinni keittiönsä kulmakivistä kaikkina vuodenaikoina. Ammattitaitoisilla valmistustekniikoilla laadukkaista raaka-aineista syntyvät konstailemattoman herkulliset kokonaisuudet.

– Miksei pikkujouluja voisi viettää vaikka tammikuussa? Meillä ensimmäisiä pikkujouluja taidettiin viettää jo elokuussa ja tammikuussa on jo useampi rasti tilauskirjoissa. Eli perinteinen juhlakausi laajenee.

Pikkujoulukauden venyttämistä puoltaa muun muassa se, että joulunalusaika on työpaikoilla usein melko kiireistä ja stressaavaa, ja ravintoloiden varauskirjatkin melko täynnä. Yhdessäolon ajankohta ei loppujen lopuksi ole ratkaisevaa. Tärkeintä on, että yrityksissä ja yhteisöissä päästään tutustumaan myös vapaamuotoisemmin. Sillä on yleensä positiivinen vaikutus myös työilmapiiriin.

Varaa tapaamisaika Henrik Snellmanille suoraan tästä linkistä »

Varaa elämysiltasi ajoissa!

Ravintola Kummisedän uudistus on otettu Kuopiossa upeasti vastaan, ja pikkujoulukaudenkin varauskalenterit täyttyvät vauhdilla etenkin viikonloppujen osalta. Kummisedästä ja muista Pro Restaurants Oy:n ravintoloista saat kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa yhdistyvät laadukas ruoka, juoma, tunnelmallinen ympäristö ja viihtyisä, palveleva ilmapiiri.

Ravintola Kummisedässä säännöllisesti tarjolla on Entisten Nuorten Disko, joka kuun 3. lauantai sekä Rautalanka-, blues-, roots- & country-rokkiviikonloppu, joka kuun 4. lauantai!

Muista myös Kummisedän isänpäivämenu 10. marraskuuta!

Voit tutustua Kummisedän tarjontaan tarkemmin tästä linkistä »

Osallistu tästä linkistä » arvontaan, jonka palkintona on kolmen ruokalajin menu (á 40,-/hlö) kahdelle hengelle.

Tervetuloa kokoontumaan elämysten äärelle!